MENU
MENU
Opening : 06/07/2019
Sluitend : 31/08/2019
WEBCAMS
Panoramique du Bécoin - 2350m
Panoramique du Bécoin - 2350m
Champagny le Haut - Site Nordique - 1450m
Champagny le Haut - Site Nordique - 1450m
Weerbericht station
Morning
_SOLEIL_
12°
Afternoon
_SOLEIL_
23°
Morning
_BELLES_ECLAIRCIES_PASSAGES_NUAGUEUX_
10°
Afternoon
_BELLES_ECLAIRCIES_PASSAGES_NUAGUEUX_
21°
Morning
_SOLEIL_
10°
Afternoon
_BELLES_ECLAIRCIES_PASSAGES_NUAGUEUX_
21°
Wegomstandigheden
Equipements spéciaux recommandésWegomstandigheden : Non défini
Komst
7h32
3h12
7h39
8h39
8h25
1h50
3h25
1h28
1h29
7h44
1h50

Aéroport de
Lyon ou Genève
Liaison la Plagne
2h25 / 133km

  • -A
  • A
  • A+
PLAGNE MONTALBERT

PLAGNE MONTALBERT

In de zomer houdt Montalbert zijn authentiek karakter in harmonie met zijn omgeving. De zachte hoogte en de bosrijk, zonnige omgeving maken het mogelijk voor liefhebbers van de natuur om hun passies te beleven op één van de vele, lange wandelpaden. Wat betreft de meer actievere mensen, zij kunnen zich uitleven door één van de vele activiteiten uit te proberen waaronder mountainboarden (‘zomers surfen’ op het domein van Montalbert!

Ontdek de prachtige natuur met een gids of neem alles rustig in uw eentje in uzelf op, geniet van de magie van onze omgeving. Rustig of actief, aan u de keuze! 

MONTCHAVIN - LES COCHES

Montchavin La Plagne

Aan het eind van de jaren zestig verlieten de inwoners het gehucht Montchavin (nauwelijks twintig mensen), de daling van de agrarische en industriële activiteiten spaarde niemand. Op zoek naar een nieuwe start voor het dorp koos burgemeester Auguste Mudry, op basis van een visionair project, voor een dynamische niche en vervoerder: het winter- en zomertoerisme.

Michel Bezançon en Guy Champ werden verantwoordelijk voor de renovatie van het dorp. Nieuwe gebouwen werden buiten het centrum gebouwd (naast de piste, op de sneeuw voorzijde, op de hellingen ...), het centrum van het dorp werd gerenoveerd en er werden nieuwe winkels geopend.

De bouwstijl toont de architectuur van de Savoie (stenen of houten chalets) en gebouwen met niet meer dan 5 verdiepingen waardoor het dorp een zeer charmante en familiale uitstraling krijgt.

Les Coches

Een decennium later werd de site van Les Coches ontwikkeld. Het agentschap Besançon was nogmaals verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het station op maagdelijke grasland. In 1981 werd het voor de lancering en de inauguratie van het eerste gebouw, La Clef genaamd. In het voetspoor van Montchavin koos ook Les Coches voor de look van een bergdorp (leien dak, donkere houten gevelbekleding) met zijn woningen die verspreid staan over de helling.

40 jaar later laat Montchavin-La Plagne zich als een van de grote resorts van La Plagne gelden en sinds 2003 herbergt het een van de stations van de beroemde Vanoise Express die toegang geeft tot het fantastische skigebied Paradiski.

Download het plan

CHAMPAGNY EN VANOISE

CHAMPAGNY EN VANOISE

Champagny-en-Vanoise is een bergdorp en toeristisch station met een “bruisende” naam die gebruik maakt van de diversiteit. Het is lastig om de charme van Champagny-en-Vanoise te weerstaan. Het is een authentiek dorp in de Savoie, gebouwd rond een barokkerk. Bovendien geniet van een aangename ligging richting het zuiden.
Voor wandelaars is deze ligging aan het Nationaal Park van de Vanoise een echt paradijs. Tussen twee wandelingen door zorgen de talrijke, culturele animaties rondom de geklasseerde site van Champagny le Haut voor een betoverd verblijf.

 

Champagny Station (hoogte 1250 m)

Het hart van het dorp en het station waar vele winkels en belangrijke diensten verzameld zijn.
De vallei van Champagny le haut (hoogte 1450 m): Een prachtig bewaarde vallei geklasseerd als 'natuurlijke bezienswaardigheden en monumenten van Frankrijk' voor het prachtige landschap en de bewaarde architectuur van de dorpen. Voor wandelaars is deze ligging aan het Nationaal Park van de Vanoise een echt paradijs. Tussen twee wandelingen door zorgen de talrijke, culturele animaties rondom de geklasseerde site van Champagny le Haut voor een betoverd verblijf.

Download het plan